Klasik türk mutfağından ve neredeyse herkesin severek yediği İzmir Köftesinin Tarifini paylaşıyorum bu sefer. Bu yemeğe fazla diyecek birşeyim yok, sonuçta tadı herşeyi söylüyor zaten. Her mevsim sofralarımızı süsleyen ama özellikle yaz aylarında taze domatesin ayrıca lezzet eklediği için farklı bir boyuta ulaşıyor.
İzmir Köftesinin tavada yorumu ile başbaşa bırakıyorum sizi...
Malzemeler:
Köfte için:
1/2 kg yağlı kıyma
1/2 demek maydanoz
1/2 demet dereotu
1 yumurta
2 orta boy rendelenmiş soğan
bayat ekmek içi ( ne kadar çok koyarsanız o kadar lezzetli oluyor)
Tuz,k.biber,kimyon,kekik
Sosu için:
1-2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
3-4 büyük diş sarımsak
Kekik
İlaveten:
3 domates
4 sivri biber
4 orta boy patates
Yapılışı:
Köfte malzemelerini iyice yoğurup yarım saat dinlendirin.
Patatesleri elma dilimleri şeklinde doğrayıp kızartın.
Köftelere oval şekil verip iki taraflı kızartıp bir kenara alın.
İnce kıyılmış sarımsakları az yağda kavurup önceden hazırladığınız salçalı suyu ilave edin. Kaynayınca kekik ve bir miktar tuzu ekleyin ve ateşten alın. Sırayla patatesleri, köfteleri, domates ve biberleri tavaya dizin. 10- 15 dakika orta ateşte pişirip sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık. İzmirin herşeyi gibi köftesini de çok severim :)
YanıtlaSilHer daim favori yemeklerimdendir...
SilYeme de yanında yat :) Mükemmel
YanıtlaSilTeşekkürler :))
SilÇok sağolun, mutlaka uğrayacağım...
YanıtlaSil